2011. április 29., péntek

Boncasztalon a - Kellékfeleség - /Just Go with It /

A mai napom is csak egy átlagos, szürke munkanap utáni estével folytatódott. Próbáltam kicsit kizökkenni a hétköznapok sodrásából és úgy döntöttem, hogy egy biztos megoldást /vagyis/ egy sima papírformát választok a mai estére, méghozzá egy Adam Sandler filmet. Egy vígjáték sokat segíthet abban, hogy a napi rutint kicsit mosolygóssá tegyem és ne úgy feküdjek le megint - talán a holnapi nap jobb lesz! - Azt hiszem, ezzel minden poént lelőttem így az írásom elején, de hát aligha lenne ez másképp, ha a flúgos golfos a főszereplő. Nézzük a felhozatalt, kik is azok, akik mosolyt csalnak a film közben az arcunkra: Adam Sandler***** Jennifer Aniston****, Nicole Kidman* (erős kérdőjel), Nick Swardson*****, Brooklyn Decker* (b/a/o/mbanő), két gyerkőc - egyaránt***, voltak még ismerős arcok sorozatokból, de statiszta szereplőket nem boncolgatunk.
A film, egy a múltban történt eseménnyel kezdődik. Az első 1-2 perben azt hittem, hogy valami elefántos természet film lesz, de miután elsütöttek egy elég vontatott Gyűrűk Urás poént tudtam, megkezdődött a bemelegítés. Szegény Danny (Adam Sandler) szembesül, hogy a leendő esküvője, csak egy megjátszott, érzelem nélküli átverés. Mire eljut a tudatunkig, hogy sajnáljuk szegényt, eltelik 20 év és megkapjuk az eredeti és hamisítatlan főhősünket. A dolog iróniája erős párhuzamot képez a gyűrű átkával és az eddig csajmágnesként szolgáló nemesfém bonyodalmat okoz, mikor színre lép az igazi NAGY Ő, Palmer (Brooklyn Decker). Megoldásként, ki kell dumálni, hogy miért hordjuk még mindig a volt jegygyűrűnket. Persze, Hollywood sem egy 20 perces filmet szeretett volna, így elég hosszasan kell magyaráznunk a bizonyítványunkat, mert a valóság rideg és érthetetlen. Kell egy kamufeleség Katherine, (Jennifer Aniston) Danny asszisztensnője, akivel elő kell adni, hogy már vége - így értékét veszíti a gyűrű -, de mit ad Isten (vagy Istennek hála) egy porszem kerül a tökéletesen működő gépezetbe. Így kell még gyerek és egy unokatestvér Eddi (Nick Swardson) - aki a mostani kamufeleségünk leendő férje. Amikor már se a néző, se a készítők nem tudják, ki kivel van, akkor feltűnik a régi női rivális Devlin (Nicole Kidman), aki előtt egy új felállásban, ismét játszani kell a kamuházasságot. A bonyodalom kellőképpen adott, minden jól működik egészen addig, amíg Danny és Katherine érzelmileg egymásba nem gabalyodik.
A film végén elégedetten nyugtáztam azt a tényt, hogy ismét egy színvonalas Adam Sandler filmet láttam, ami se több, se kevesebb annál. Nincs csalódottság, se bosszankodás, hogy megint csak a trailerre költötték a költségvetés 90%-át. Igazolódott a papírforma, bár nem nyertünk sokat, de nem maradt keserű a szánk íze. Nem is maradt más hátra, minthogy egy pontbeli értékeléssel zárjam ezt a filmet.

Szubjektív Értékelés: - 8/10 - ( színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 117 perc, 2011 (12) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése