2011. május 21., szombat

Kritikus pont - Hopp / Hop /

Hop, Hopp, Hoff, Kopp, Pfff… Bámulatos, hogy egyes embereknek még van bátorságuk, ilyen förmedvényt vászonra vinni. Bele se merek gondolni egy esetleges folytatásba, de egyet ígérhetek, amennyiben lesz, úgy kimarad az értékelések közül. Többször gondolkodóba estem a film első tíz percében, hogy nem lesz az-az Isten, hogy én ezt végig fogom nézni, de adózunk a szakmának annyival, hogy minden filmnek adunk egy esélyt.
A lehetőséggel azonban csúnyán visszaéltek. Emlékszem egy ugyancsak semmitmondó télapós filmre, amit Tim Allen alakított… talán egy síkon mozogna a két alkotás, ha nem egy akkora butaság állna a középpontban, mint a húsvéti nyúl. Egy 5 éves gyerek már rendelkezik annyi IQ hányadossal, hogy kineveti azt, aki azt mondja neki, hogy a nyúl tojást vagy esetleg görögdinnyés drazsékat tojik. De ekkora böszmeségre nem is számítottam. Ha már lekoppintották a Télapu filmet elejétől a végéig, legalább valamivel kiegészíthették volna. Semmi. Elütjük a nyulat, aki nem akarja továbbvinni a hagyományt, mert ő inkább dobolna, mint tojást festene. A „kamu”balesetet okozó Fred (James Marsden) kénytelen lesz megbarátkozni elütött áldozatával, Husival, aki a Húsvéti Szigetekről szökött meg, hogy új életet kezdjen. Együtt pedig számtalan kalandba és humoros sztoriba keveredik…a nagy túrót! Unalmasan esnek-kelnek és próbálják elfogadni egymást. David Hasselhoff, saját magát alakítja eme kritikán aluli mesében, de olyannyira rosszul, hogy felmerül bennünk a kérdés, vajon miért kaphatta meg a Knight Rider és a Baywatch főszerepét? Husi dobolni-, Fred meg húsvéti nyuszi szeretne lenni… Szóval nyugodtan verhetjük a fejünket az előttünk ülő hátába (amit ő nem fog díjazni) mozi közben és után, amiért egyáltalán megfordult a fejünkben, hogy megnézzük ezt a borzalmat.
A szörnyű jelzőt nem kell tovább fokozni. Srácok és kedves Hollywood, ez még viccnek is rossz volt. Ezt elku***tátok, nem kicsit, hanem nagyon! Nem kérünk ilyen filmekből és lesztek szívesek kárpótolni olyan mozikkal, amit legalább egy kicsit elhiszünk és/vagy nevetünk rajta. Tombol bennem az ideg és nagyon jól esne most valami, egészen más dolog, amit valaki az utcán, valaki az otthonában kap meg. Drágám! Hazajöttem!


Ajánljuk-e a filmet – Nem (senkinek a földön)
(színes, magyarul beszélő, amerikai „vígjáték” –omg, wtf ???, 101 perc, 2011 (KN) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése